Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ Κινητοποίηση στις 24 Φλεβάρη ενάντια στο έγκλημα της Φυλής Κάλεσμα των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


 Κινητοποίηση την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στην Περιφέρεια Αττικής (Λεωφ. Συγγρού 15-17) διοργανώνουν  Σωματεία και φορείς, ενάντια στο έγκλημα στη Φυλή.

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και απαιτεί: Να επιστραφεί η μελέτη τους ως απαράδεκτη. Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΧΥΤΑ. Να μπει τέρμα στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων. Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων Δυτικής Αττικής, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ και για εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Φυλή. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.

«Το έγκλημα στη Φυλή πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει» τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης, του Δήμου Ηλιούπολης και της Νέας Ιωνίας.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής: Να γίνει μονοθεματική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητηθεί σε μονοθεματική (ακόμα και έκτακτη) συνεδρίαση ο νέος ΧΥΤΑ Φυλής, το σύνολο των εγκαταστάσεων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής, αλλά και γενικότερα η διαχείριση απορριμμάτων «ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρης της Αττικής» απαιτεί από την περιφερειακή αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. Υπενθυμίζει πως για το συγκεκριμένο θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει 12 αιτήματα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη δέσμευση, από πλευράς διοίκησης, πως θα γινόταν μονοθεματική συνεδρίαση. Ωστόσο τώρα, «η διοίκηση, εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί να περάσει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

Μια μέρα πριν, στις 23 Φλεβάρη η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί στις 7 μ.μ. σε διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκληματική επέκταση της χωματερής στη Φυλή, που έρχεται να ψηφιστεί στην τηλεσυνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Φλεβάρη.

Κάλεσμα εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να βρεθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην κινητοποίηση έξω από την Περιφέρεια Αττικής «να είμαστε δίπλα στον λαό της περιοχής που αγωνίζεται για την υγεία του και την ίδια του τη ζωή, στηρίζοντας στην πράξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τήρηση φυσικά όλων των μέτρων προστασίας», ζητά με επιστολή της προς τη διοίκηση του δήμου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγ. Αναργύρων - Καματερού.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους του δήμου, της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Φυλής.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πετρούπολης.