Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω | Με αφορμή ένα ψήφισμα για την κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικό»

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Πέμπτη 9/12/2021) η «Ανάπλαση» (παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προηγούμενη διοίκηση του Δήμου) έφερε για συζήτηση ένα ψήφισμα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο «Αττικό» νοσοκομείο.

          Ένα ψήφισμα στο οποίο δεν υπήρχε ΠΟΥΘΕΝΑ η φράση «δωρεάν Υγεία», απουσίαζε η παραμικρή αναφορά στο αίτημα  των σωματείων των υγειονομικών και του εργατικού- λαϊκού κινήματος για «επίταξη του ιδιωτικού τομέα». Το πάγιο αίτημα και των εργαζόμενων στο «Αττικό», αλλά και δεκάδων φορέων των δήμων της Δυτικής Αθήνας για επαναλειτουργία του πρώην «Λοιμωδών» δεν υπήρχε πουθενά. Σχεδόν παρουσίαζε τα προβλήματα στο Αττικό νοσοκομείο σαν... να έπεσαν από τον ουρανό. Πιο συγκεκριμένα:

ü  «Ενάντια στην προσπάθεια μετατροπής του Αττικού σε νοσοκομείο Covid με αποτέλεσμα οι ασθενείς /κάτοικοι της περιοχής με άλλες παθήσεις να νοσηλεύονται σε ράντζα», αναφερόταν στο ψήφισμα.

Για να μην υπάρχουν, όμως, ράντζα είναι αναγκαία η γενναία κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

          Ούτε ίχνος κριτικής στο κείμενο που κατέθεσε η “Ανάπλαση” (ΣΥΡΙΖΑ) στη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που, εν μέσω πανδημίας, μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά 130 εκατομμύρια € (-52%). Κουβέντα για το ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η δημόσια δαπάνη για την Υγεία το 2019 κατρακύλησε στο 5%, ενώ η επιχορήγηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώθηκε από το 2015 έως το 2019 κατά 860 εκατομμύρια (- 45%).

Τσιμουδιά για την εγκληματική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων, με αποτέλεσμα στο «Αττικό» να έχουν γίνει 1000 χειρουργικές επεμβάσεις ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από την περσινή χρονιά!

ü  «Ενάντια στην εξουθένωση του προσωπικού με διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό ανάπαυσης, με υποχρεωτικές μετακινήσεις σε τμήματα όπου δεν έχουν εκπαίδευση ή εμπειρία. αυτό έχει ολέθρια αποτελέσματα τόσο στη δική τους υγεία όσο και στη σωστή  περίθαλψη των ασθενών.», συνέχιζε το κείμενο 

Και, γιατί συμβαίνει αυτό; «Ξέχασε» η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι το έδαφος για αυτή την κατάσταση το έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο 4498/2017, που προβλέπει για τους νοσοκομειακούς γιατρούς μέχρι 13 ώρες δουλειά τη μέρα, μέχρι και 12 μέρες συνεχόμενη εργασία, μέχρι 78 ώρες εργασίας ανά βδομάδα. Οδηγία πάνω στην οποία «πάτησε» ο νόμος Χατζηδάκη.

ü  «Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και γιατρών επίμαχων ειδικοτήτων».

Δηλαδή, οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν να γίνουν προσλήψεις στο νοσοκομεία, χωρίς να ξεκαθαρίζουν, αν μιλάνε για μόνιμες ή επικουρικές προσλήψεις!

ü  «Να χρησιμοποιηθούν οι κλίνες των στρατιωτικών, τουλάχιστον. νοσοκομείων ώστε οι δημότες μας να νοσηλεύονται με ασφάλεια», απαιτούσε το κείμενο που έφερε η «Ανάπλαση».

Ούτε μια αναφορά στην πραγματική και πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα... μην τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ οι κλινικάρχες από τα δισεκατομμύρια που έχουν βγάλει, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, με τις επιδοτήσεις- αποζημιώσεις που χαρίζει απλόχερα η κυβέρνηση, που πληρώνουν ακριβά οι εργατικές- λαϊκές οικογένειες.

Με αφορμή το συγκεκριμένο ψήφισμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποκάλυψαν ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τις διαχρονικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και των προηγούμενων, ανάμεσά τους και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της Υγείας.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επανέφεραν την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στήριζε τα όσα είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στο «Αττικό» νοσοκομείο, μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση.

Κάτω από την πίεση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω ΟΜΟΦΩΝΑ επικαιροποίησε την προηγούμενη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, με την προσθήκη των ακόλουθων αιτημάτων:

ü  Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

ü  Να επαναλειτουργήσει, πλήρως στελεχωμένο, το πρώην Λοιμωδών.

ü  Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας.

 

Υ.Γ. Κάτω από το βάρος αυτής της αντιπαράθεσης «αναγκάστηκε» και η διοίκηση του Δήμου να υπερψηφίσει. Γιατί, κατά τα άλλα, η τοποθέτησή τους ήταν «στα κεντρικά ζητήματα συζήτησης επιλέγουμε να απέχουμε». Με άλλα λόγια, έχουν επιλέξει να στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δια της σιωπής.