Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω | Για την ισότιμη πρόσβαση όλου του μαθητικού πληθυσμού του Δήμου μας στην τηλεκπαίδευση και την έγκαιρη προετοιμασία των σχολικών μονάδων για το άνοιγμά τους στις 7/1/20

 

Επιστολή των Δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αιγάλεω

Θέμα: Για την ισότιμη πρόσβαση όλου του μαθητικού πληθυσμού του Δήμου μας στην τηλεκπαίδευση και την έγκαιρη προετοιμασία των σχολικών μονάδων για το άνοιγμά τους στις 7/1/20

10/12/2020

Προς: Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Ι. Γκίκα

          Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Κάντζο

          Δημοτικούς Συμβούλους Αιγάλεω

 

          Ένα μήνα τώρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης έχουν μείνει έξω από το φυσικό τους χώρο, με την τηλεκπαίδευση να έχει γίνει άλυτος γρίφος. Τα περιβόητα τάμπλετ δεν έφτασαν ποτέ, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες "πέφτουν" γιατί, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Παιδείας, … μπαίνουν οι μαθητές για μάθημα. Χιλιάδες μαθητές αδυνατούν ή δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν το μάθημα γιατί δεν έχουν τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα και ίντερνετ. Πόσους υπολογιστές, πόσες κάμερες, τί ταχύτητες πρέπει να έχει μια οικογένεια με παιδιά σε σχολική ηλικία, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που και οι γονείς εργάζονται μέσω τηλεργασίας;

          Η τραγική αυτή κατάσταση επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, για την ανισότιμη πρόσβαση μαθητών και μαθητριών του Δήμου μας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η τηλεκπαίδευση ως αναγκαίο συμπληρωματικό μέτρο σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και όχι ως μόνιμη επωδός δεν πρέπει να αποτελέσει μέτρο που θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την ανισοτιμία στη μόρφωση των παιδιών μας.

          Το αποτέλεσμα είναι αμέτρητα κενά σε εκπαιδευτικούς και σε διδακτικές ώρες. Η μέριμνα από το κράτος για τα σχολεία μηδενική. Για τα ιδιωτικά σχολεία, όμως, για τους κλινικάρχες, για τους επιχειρηματικούς ομίλους η μέριμνα του κράτους και της κυβέρνησης ξεχειλίζει! Επιβεβαιώνεται ότι οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών στη  μόρφωση λογαριάζεται με τη λογική του “κόστους” για τον προϋπολογισμό του κράτους.

          Η ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 7/1/2021, χρειάζεται να συνοδευτεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με όλα τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!

          Ως δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης διεκδικούμε από την κυβέρνηση, την Περιφερειακή Διοίκηση και το Δήμο να πάρει τώρα  μέτρα που θα διασφαλίζουν την ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία όπως:

·       Δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα (tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet) για την τηλεκπαίδευση με ευθύνη του Κράτους μέσω των σχολείων σε όλους τους μαθητές.

·       Καμιά καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

·       Καμία διακοπή ρεύματος και internet που θα στερεί σε μαθητές τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

·       Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 

Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αιγάλεω

Δάγκα Παρασκευή

Βασιλοπούλου Θεοδώρα

Βούλγαρης Βασίλης

Σαντζαρίδης Παναγιώτης