Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Κόβουν το ρεύμα σε σπίτι λαϊκής οικογένειας στο Αιγάλεω - Παρέμβαση από το ΚΚΕ | Παραστάσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη και την Παρασκευή

 Το ρεύμα σε σπίτι λαϊκής οικογένειας στο Αιγάλεω, στο οποίο ζει σχολική καθαρίστρια με την κόρη της, έκοψε ο ΔΕΔΔΗΕ. Η εργαζόμενη που όλο το προηγούμενο διάστημα έως και το Σεπτέμβριο ζούσε με το ...ιλιγγιώδες ποσό των 370 ευρώ το μήνα, καθαρίζοντας μόνη της ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα και με την κόρη της ουσιαστικά στην ανεργία, είχε ένα χρέος περίπου 700 ευρώ. Παρά το μισθό πείνας έκανε ό,τι μπορούσε, κατεβάζοντας το ποσό στα 570 ευρώ. Και ενώ έστειλε mail για να κάνει διακανονισμό και ακόμα περιμένει απάντηση, ο ΔΕΔΔΗΕ χωρίς καμία προειδοποίηση προχώρησε στη διακοπή της παροχής.

Η διακοπή του ρεύματος «αποκαλύπτει εκκωφαντικά από τη μία την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που όλη αυτήν την περίοδο του γενικευμένου lockdown, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και από την άλλη τη σταθερή προσήλωση, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων για πλήρη εμπορευματοποίηση του ρεύματος, συνολικότερα της Ενέργειας, αλλά και άλλων αγαθών όπως το νερό» σημειώνουν οι ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ(Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγάλεω επισκέφτηκε τη σχολική καθαρίστρια εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη. Σε δήλωσή του ο Γιώτης Σαντζαρίδης, δημοτικός σύμβουλος, σημείωσε: «Η κυβέρνηση και η "δημόσια" -κατά τα άλλα- επιχείρηση ηλεκτρισμού που δίνουν τζάμπα σχεδόν το ρεύμα στους "αναξιοπαθούντες" βιομηχάνους και τις επιχειρήσεις τους και που δεν είναι τόσο "ευαίσθητες" για τα χρωστούμενα τους, ενώ όταν πρόκειται όμως για τις λαϊκές οικογένειες που ζουν με τα ψίχουλα τα οποία τις έχουν καταδικάσει τότε ευαισθητοποιούνται. Για την ακρίβεια γίνονται αδυσώπητες, δείχνουν την ταξική τους προτίμηση, δείχνουν ποια τάξη στριμώχνουν οδηγώντας στη φτώχεια, στην ανεργία και την ανασφάλεια και ποια τάξη υπερασπίζονται. Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω να παρέμβει στη ΔΕΗ. Να απαιτήσει την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και να εντάξει την οικογένειά της εργαζόμενης στο πρόγραμμα για την εξόφληση του ποσού μέσω δήμου». Παράλληλα με Επισήμανση στο Δήμο Αιγάλεω η «Λαική Συσπείρωση» καλεί τη Διοίκηση του Δήμου να ζητήσει από τη ΔΕΗ την επανασύνδεση του ρεύματος. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά) 

Παραστάσεις διαμαρτυρίας των μαζικών φορέων

Οι μαζικοί φορείς του Δήμου Αιγάλεω (Σύλλογος Συνταξιούχων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγία Βαρβάρας και οι αντίστοιχοι Σύλλογοι Γυναικών) καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη στις 9 π.μ. στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Αιγάλεω (Σμύρνης 29, Αιγάλεω) και την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη στις 9.00 π.μ. στο ΔΕΔΔΗΕ στο Χαϊδάρι (Θερμοπυλών 115, Χαϊδάρι).