Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΓΟΝΕΙΣ 17ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ | Με συγκέντρωση απαίτησαν ασφαλή σχολική στέγη για τα παιδιά - Νέα κινητοποίηση στις 4 Ιούνη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Ασφαλή σχολική στέγη για τα παιδιά απαίτησαν με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι γονείς του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω με τη συμμετοχή πολλών γονιών από σχολεία της περιοχής, σε παράπλευρο αύλιο χώρο του σχολείου. (Δείτε Εδώ Video με δήλωση της Ε. Ξηρογιάννη).
Επισημαίνεται ότι μαθητές ορισμένων τάξεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου,  το οποίο είναι σεισμόπληκτο και ακόμα δεν έχει γίνει καμιά επισκευή του κτιρίου, φιλοξενούνται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. Σχολείο στο οποίο, το πρωί της Δευτέρας, αποκολλήθηκε ένα παράθυρο (υαλοπέτασμα) από το δεύτερο όροφο και έπεσε στο κεφάλι μητέρας που πήγαινε στο σχολείο τα παιδιά της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της ίδιας και του ενός παιδιού της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κτίρια των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, 17ο Δημοτικό, 15ο, 22ο και 28ο Νηπιαγωγεία, επλήγησαν από τον σεισμό του Ιούλη 2019 και σχεδόν ένα χρόνο όχι μόνο δεν έχει γίνει καμιά επισκευή, αλλά  μαθητές - γονείς - εκπαιδευτικοί γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπουργείο - ΚΤΥΠ - Δήμο Αιγάλεω για το πότε θα εξασφαλιστεί ασφαλής σχολική στέγη για τα παιδιά.

Η συγκέντρωση

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν η Δώρα Βασιλοπούλου και ο Γιώτης Σαντζαρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι Αιγάλεω με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (δείτε ΕΔΩ Video).

Ακόμα, παραβρέθηκε ο Βαγγέλης Φιλέρης, εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής (δείτε ΕΔΩ Video). Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, ενώ παρεμβάσεις έκαναν επίσης η Αγγελική Γκούσκου, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Τζίνα Διονυσοπούλου, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Ενότητας» Γονέων Αιγάλεω, καθώς και γονείς από πολλά σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Γκίκας, δήμαρχος Αιγάλεω, επιχειρώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις και να αποσείσει τις ευθύνες του δήμου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, κατέφυγε σε περιγραφές, διαπιστώσεις και ευχολόγια, χωρίς ωστόσο να αναλάβει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων.

Αγωνιστικές αποφάσεις

Στη σημερινή συγκέντρωση αποφασίστηκαν η συνέχιση των αγωνιστικών δράσεων, με νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στην οποία καλούν σε συμμετοχή όλους τους γονείς όλων των σχολείων του Αιγάλεω, την Πέμπτη 4 Ιούνη στις 7 μ.μ., στη συμβολή της Ιεράς Οδού και Λ. Θηβών, καθώς και η προοπτική κλιμάκωσης με κινητοποιήσεις στα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες το επόμενο διάστημα.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης

«Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στο Αιγάλεω», τονίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Αιγάλεω, καθώς όπως αναφέρουν, «τα σχολεία άνοιξαν επιβεβαιώνοντας τα ερωτηματικά και την ανησυχία για τους όρους λειτουργίας και την επικίνδυνη επίκληση της ατομικής ευθύνης των γονέων».
«Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των παιδιών μας! Στηρίζουμε τις αγωνιστικές διεκδικήσεις γονιών και εκπαιδευτικών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια για όλα τα παιδιά. Διεκδικούμε το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα» Γονέων Αιγάλεω.
«Δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές και τις ανάγκες των παιδιών μας! Απαιτούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια! Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των παιδιών μας!» επισημαίνει ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω.