Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω για την κατάσταση των σχολικών μονάδων του Δήμου

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω, κ. Γ. Κάντζο
Κοιν: Δήμαρχο Αιγάλεω, κ. Γ. Γκίκα
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Αιγάλεω αιτούμαστε την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάσταση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, ιδιαίτερα όσον αφορά στις κτιριακές υποδομές.
Ο κατεπείγον χαρακτήρας της συνεδρίασης προκύπτει από τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγάλεω, με το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, με αποκορύφωμα την αποκόλληση υαλοπετάσματος από το 2ο όροφο του 5ου Δημοτικού σχολείου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας μητέρας και του ενός παιδιού της. Ιδιαίτερα η εκρηκτική κατάσταση στα σχολικά κτίρια που πλήγηκαν από το σεισμό της 19ης Ιούλη έχουν προκαλέσει τη δίκαιη ανησυχία γονιών και εκπαιδευτικών, που ζητούν ασφαλή κτίρια για την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Κατόπιν τούτων αιτούμαστε την παρουσία γονιών, εκπαιδευτικών και των αρμόδιων φορέων τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με δικαίωμα τοποθέτησης, και όχι κεκλεισμένων των θυρών.
Για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως οι αναγκαίες αποστάσεις, προτείνεται να πραγματοποιηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στον πολυχώρο “Ελληνικό Μολύβι”.
Αιγάλεω, 3 Ιούνη 2020
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγάλεω
Βασιλοπούλου Θεοδώρα
Βούλγαρης Βασίλης
Δάγκα Παρασκευή
Σαντζαρίδης Παναγιώτης